În secțiunea de mai jos este foarte probabil să găsești răspunsurile pe care le cauți.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

FAQ

Ai întrebări legate de fosele comercializate si serviciile de montaj oferite de TERRA TIB CONSTRUCT SRL?

FOSE SEPTICE

Află aici răspunsuri la cele mai des întâlnite întrebări legate de fosele septice

detalii suplimentare

Dacă totuși nu ai găsit ce cauți nu ezita să ne contactezi.

faq

află răspunsuri

Fosele septice sunt rezervoare etanșe subterane, în care se colecteazǎ apele menajere produse în gospodǎrii, eliminǎ în bunǎ mǎsurǎ materiile poluante concentrate în apele uzate și asigurǎ reținerea materiilor solide și a deșeurilor plutitoare.

Fosa septică ecologică este o componentă importantă pentru locuinţele aflate în zone fără conexiuni la reţele de canalizare, în scopul tratării apelor menajere provenite de la bucătărie, baie şi toalete. În general, fosele septice sunt rezervoare cu capacitatea cuprinsă între 500 litri şi 10000 litri conectat la un capăt cu o conductă de admisie a apelor uzate dintr-o locuinţă, cu evacuarea apelor pretratate la celălalt capăt spre câmpul de drenaj septic. Apele pretratate sunt epurate în procent de 94%, fără substanţe solide, grăsimi sau elemente plutitoare, iar impurităţile rămase sunt prinse şi eliminate în sol, cu apa în exces prin câmpul de drenaj.

Garantia oferită de producator de 17 ani si o perioadă de exploatare de peste 100 de ani conferă acestei fose septice un grad mare de amortizare a investitiei. (O fosă septică ecologică nu rugineste niciodată si este mult mai eficientă din punct de vedere al pretului. Riscul ca ea să se deterioreze este foarte mic, asa că investitia intială va fi singura pe care o vei face in sistemul de management al deseurilor casei tale)

De asemenea noi, Terra Tib Construct SRL, oferim 24 luni garanție montaj.

Beneficiezi de un pret scăzut in comparatie cu o fosă traditională de beton – aceasta nici nu respectă cadrul legal si este un pericol de contaminare cu virusi, uneori mortali, care afectează pânza freatică și locuințele învecinate reprezentând un pericol pentru mediul înconjurător.

Rezistenta impresionantă la şocuri mecanice si termice, precum si la actiunea substantelor si gazelor care rezultă ca urmare a procesului de descompunere – nu rişti să fii expus mirosurilor deranjante ce se eliberează in urma descompunerii deşeurilor, precum şi riscului fisurarii fosei septice şi scurgerii apei infestate in panza freatică).

Aspectul legal – este cel mai sigur să îți alegi o fosă septică fabricată conform legislației și standardelor europene în vigoare agreată de autoritati si cei de la mediu.

Prea multe uleiuri si grasimi aruncate in canalizare pot crea blocaje, caci aceste substante nu se descompun usor. Acelasi lucru este valabil si in cazul altor lucruri cum ar fi mucurile de tigara, vata, tampoanele, absorbantele, obiectele mici din plastic, zatul de cafea, servetelele, prosoapele sau pungile de hartie, nisipul pentru pisici, ata dentara, discurile pentru demachiat, scutecele, medicamentele, parul sau obiectele din carton. Nu este bine sa arunci nici mancare solida deoarece aceasta poate suprasolicita fosa ecologica.  Anumite chimicale, cum ar fi cantitati mari de clor sau sare, pesticide, ierbicide, soda caustica sau combustibili pot deteriora echilibrul natural al sistemului septic, omorand bacteriile bune de descompunere, asa ca nu este indicat sa le arunci in chiuveta sau closet. 

Atat fosa septica ecologica, cat si sistemul de drenaj sunt gandite sa primeasca un debit normal de apa. Daca pornesti in acelasi timp masina de spalat rufe cu cea de spalat vase si mai faci si dus, trimiti prea multa apa in sistemul septic. Fosa ecologica nu poate face separarea deseurilor in mod corespunzator, iar campul de drenaj nu poate absorbi o cantitate atat de mare de lichid deodata, asa ca ai mari sanse sa iasa la suprafata sau sa-ti refuleze canalizarea. O idee foarte buna este sa montezi in casa toalete, robinete si dusuri care economisesc apa, sa repari toate zonele în care exista scurgeri, iar masinile de spalat sa fie folosite doar daca sunt incarcate complet.

Si campul de drenaj are nevoie de o intretinere corespunzatoare.  Conductele ingropate in pamant sunt functionale doar daca nu sunt infundate sau zdrobite. Pentru acest lucru trebuie sa tii cont de urmatoarele indicatii:

1. Nu aseza greutati si nu parca masina deasupra fosei ecologice sau a campului de drenaj.

2. Copacii sau arbustii trebuie plantati la distanta de sistemul septic, caci radacinile lor pot bloca tevile.

3. Pentru ca absorbtia apei menajere sa se faca corespunzator, nu instala aspersoare deasupra acestei zone, caci debitul de apa din zona va creste foarte mult.

4. Ai grija ca apa care se scurge de pe acoperisul casei sa nu ajunga in campul de drenaj pentru a nu-l inunda.

5. Zona de deasupra campului de drenaj trebuie lasata libera, asa ca nu construi nimic deasupra ei. Este suficient sa fie acoperita cu iarba pentru a ajuta apa sa se evapore mai bine si sa nu se erodeze solul.

6. Daca optezi pentru o statie de dedurizare, trebuie sa te asiguri ca fosa ecologica poate suporta surplusul de apa si saramura de la spalarea in contracurent  a rasinii.

Nu ai găsit răspunsul dorit?

Distribuie!
Cărucior de cumpărături

Nu ai găsit încă ce te interesează?
Ai nevoie de alte informații

Lasă-ne datele tale și vom reveni către tine în cel mai scurt timp